Partnerlinks

Wat is een partnerlink?

Een partnerlink is een link naar product of dienst waarbij ik als creator een kleine commissie ontvang wanneer jij er iets koopt. In de meeste gevallen is die niet product maar website gebonden. Als je bijvoorbeeld via 1 van links naar bol.com gaat, dan maakt het niet uit wat je koopt. Ik ontvang een kleine commissie. Bij andere websites kan het zijn dat het enkel om het specifieke product gaat.

Zijn er kosten voor mij aan verboden?

Nee, hier zijn helemaal geen kosten voor jou aan verbonden. Het is dus een gratis manier om mij als creator te steunen. Geweldig toch?

Hoe lang nadat ik op de link klik, is dit systeem actief?

Via cookies trackt het systeem wanneer je op de link klikte. Hoe lang het systeem actief blijft is voor elke website is dit anders. Vaak het is tot 14 of 30 nadat je op de link geklikt hebt.

Wanneer je ervoor kiest om mij te steunen kan je best de aankoop doen direct nadat je op de link klikt. Er zijn veel websites die dit soort links gebruiken zonder dit te vermelden. Dus de kans is groot wanneer je een week later de aankoop doet, dat de inkomsten naar een andere website gaan.

Hoe kan ik een partnerlink herkennen?

Jammer genoegd is het voor mij niet mogelijk om alle partnerlinks aan te geven. Ik werk met een systeem dat automatisch de partnerlinks detecteert. Dit wilt dus zeggen dat een link die vandaag een partnerlink morgen misschien geen partnerlink meer is, of omgekeerd.

Ik wil jou steunen! Kan je mij een paar voorbeelden geven van partnerlinks die interessant zijn voor mij?

Super leuk dat je dit wilt doen! Ik maak hier even een lijstje van huidige partnerslinks die interessant kunnen zijn voor jou. Ik zeg huidig omdat op de dag dat ik ze erop zijt, zijn ze partnerlinks. Maar ik kan niet elke dag controleren of ze nog actief zijn.

Zijn al je links op de ‘shop mijn site’ pagina partnerlinks?

Nee dat zijn ze niet. Ik link naar goederen of diensten omdat er zelf gebruik van maak en ze oprecht aanraad. Bij sommige goederen zal je meerdere links vinden zodat je kan kijken wat voor jou het gemakkelijkst is. Zo zal ik bijvoorbeeld vaak links naar De Banier, de winkel van de Chiro (jeugdbeweging) omdat ik heel erg achter hun visie sta.

Ik wil geen gebruik maken van partnerlinks. Kan dit?

Als je geen gebruikt wilt maken van partnerlinks dan kan je bv via google op zoek gaan naar het product dat ik aanraad.

Een andere opties is om je cookies te verwijderen voordat je de aankoop maakt.

Ik wil even herhalen dat het gebruik van deze links geen meerkost is voor jou. Misschien heb je een andere reden dat je geen gebruikt ervan wilt maken. Dat is helemaal oké. Je blijft heel zeker welkom hier 🙂

Heb je nog vragen hierover? Laat het me weten via het contactformulier.